Reactie Joodse gemeenschap op haat in Pittsburgh

Reactie Joodse gemeenschap op haat in Pittsburgh

Afgelopen zaterdag zijn bij een schietpartij in een synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh elf doden gevallen. De schutter is aangehouden en had een antisemitisch motief. Deze gruwelijke daad van haat treft de gehele Joodse gemeenschap. Wereldwijd wordt er gerouwd en meegeleefd. Ook in Utrecht.

Bracha Heintz reageert in haar wekelijkse artikel: “Terwijl de tranen nog over onze wangen lopen, zijn we meer vastberaden dan ooit. Onze respons tot de dood is Chajee Sara, het leven van Sara. De slachtoffers zijn vermoord wegens hun Jodendom, wij gaan léven voor ons Jodendom.”

Ons antwoord

Ook wijst Bracha op het initiatief van de Joodse gemeenschap in Amerika: zij verzoekt de hele wereld om te vechten tegen deze walgelijke afschuwelijke duisternis door een nieuwe goede daad op je te nemen. Plaats bijvoorbeeld een nieuwe mezoeza op je deur om jezelf te beschermen.

“Ons antwoord aan de vijanden van het Jodendom en aan de dood is: léven. Dus reageer op deze haatvolle daad door extra aardig te zijn voor iemand die je misschien niet of amper kent. Maak de eerste stap om een relatie te herstellen met een kennis of familielid. Bel eens een bejaarde of zieke op om hello te zeggen of geef wat geld aan de armen of aan een joodse school of organisatie.”

Wil je Chabad Utrecht steunen? Dat kan hier. Jouw donatie wordt 100% gebruikt voor joods leven en overleven. Voor het vechten tegen assimilatie, met behulp van educatie, lessen en artikelen.

Lees hier het volledige artikel van Bracha:

Chajee Sara | Leven als antwoord op de dood

Bron & beeld: Chabad.org, chabadutrecht.nl

Please follow and like us:

One Reply to “Reactie Joodse gemeenschap op haat in Pittsburgh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *