Marc de Hond spreker tijdens Chanoeka Utrecht 2018

Marc de Hond spreker tijdens Chanoeka Utrecht 2018

Theatermaker, schrijver en presentator Marc de Hond is dit jaar de hoofdgast van de achtste openbare viering van het joodse Chanoekafeest in Utrecht. Marc de Hond (1977) is een Nederlands tv-presentator, ondernemer, schrijver, theatermaker en voormalig speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Nooit meer lopen

Op zijn 22e is Marc op papier één van de jongste internetmiljonairs door de verkoop van zijn bedrijf. Alles zit mee. Totdat de waarde van zijn aandelen in een paar maanden tijd in rook opgaat. En er een tumor in zijn ruggenmerg wordt ontdekt. Met een riskante operatie wordt het gezwel succesvol verwijderd. Maar wanneer de nacht daarna de verantwoordelijke nachtzuster verzuimt om de voorgeschreven controles uit te voeren, gaat het mis. Een bloeding wordt daardoor over het hoofd gezien, met desastreuze gevolgen. Als Marc de volgende ochtend wakker wordt, is hij vanaf zijn borst verlamd. Artsen vertellen hem dat hij nooit meer zal kunnen lopen.

In het revalidatiecentrum wil men hem voorbereiden op zijn nieuwe leven in de rolstoel. Hij weigert dit te accepteren en wil koste wat kost weer lopen. Na maanden van meditatie, training en doorzettingsvermogen komen eindelijk de eerste verbeteringen. Maar is het voldoende om zijn oude leven terug te krijgen?

In zijn boek Kracht lees je Marcs aangrijpende verslag van deze dramatische gebeurtenis in zijn leven. Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap en hoe weet je dankzij een grenzeloos optimisme een nieuw leven op te bouwen.

Boodschap Chanoeka

We zijn dan ook zeer vereerd dat Marc de positieve boodschap van Chanoeka wil brengen op zondag 2 december. Het Chanoeka-feest viert de vrijheid van godsdienst. Chanoeka is ook het feest wat ieder mens persoonlijk wil inspireren om het lef te hebben om respect te hebben voor anderen. Terwijl de polarisatie in de maatschappij toeneemt, denk aan scheldpartijen op sociale media en felle politieke debatten, nodigt het joodse lichtfeest iedereen uit om gezamenlijk een vuist te maken tégen haat en terreur. En een vuist vóór vrijheid en verdraagzaamheid.

Kom jij ook naar Chanoeka in Utrecht? Van harte welkom!
Het officiële programma start om 17.00 uur op de Mariaplaats in Utrecht met het aansteken van de Chanoekia, de Chanoeka kandelaar. Ook burgemeester Jan van Zanen en rabbijn Aryeh Leib Heintz zullen, naast Marc de Hond, een korte toespraak houden.

Zie ook marcdehond.nl.


Chanoeka Utrecht wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. De kosten lopen aardig op. Vind jij Chanoeka belangrijk, overweeg dan om een bijdrage te geven! Elk bedrag helpt. Dank je wel alvast!

Kijk naar de Go Fund Me-actie of maak hieronder gebruik om eenmalig via iDeal een bedrag over te maken:

Doneer € -
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *