Hebreeuwse les is weer begonnen

Hebreeuwse les is weer begonnen

Alef, beejt, gimmel… uhm, wat kwam er dan ook al weer? Tijd om het het Hebreeuwse alfabet te leren! Of verdiep jij je liever in de Joodse mystiek en haar diepe wijsheid? Of wil je juist  alles weten over de Joodse kalender? Bij de Chabad-gemeenschap in Utrecht kan het allemaal. Bracha Heintz staat te popelen om les te geven…

Al jarenlang geeft Bracha Heintz les in Hebreeuws en Jodendom. Deze lessen worden gevolgd door Joodse kinderen en volwassen die zich willen verdiepen in de taal en de wijsheid van de Torah. Ook als je niet-Joods bent, kun je een cursus volgen: of je nou Hebreeuwse letters wilt leren, je vocabulaire wilt opbouwen, of de finesses van de grammatica wilt onderzoeken: voor iedereen is er een niveau en manier om de Hebreeuwse taal te ontdekken.

Hebreeuws is meer dan een taal!

Bracha: “Hebreeuws is meer dan een taal. Het is hét communicatiemiddel van een bijzonder volk met een rijke cultuur en uitzonderlijke geschiedenis. Geen wonder, het is de taal die G’d gebruikt om dagelijks de wereld nieuw leven in te blazen.”

Cursus voor jou

  • Wil je het Hebreeuwse alfabet leren? Of je grammatica nog wat verbeteren?
  • Zit je op de lagere school of de middelbare school? Ben je een student of heb je je al in het bejaardencentrum ingeschreven?
  • Is de joodse mystiek iets voor jou? Of wil je graag precies weten hoe de joodse kalender in elkaar zit?

Meld je dan aan om de cursusavonden bij te wonen.  Op dinsdag  9 oktober 2018 is er een nieuwe serie lessen begonnen voor niet Joodse geïnteresseerden: Hebreeuws & Jodendom. De lessen vinden om de week op dinsdag plaats, in Utrecht, vanaf 19:00. Je kunt zelf kiezen of je alleen voor de Hebreeuwse les komt, of liever wat later aansluit als het Jodendom behandeld wordt.

De eerstvolgende data zijn:

  • Serie 1: vijfmaal een dinsdagavond in oktober, november en december 2018, vanaf 19:00, locatie Utrecht
  • Serie 2: vijfmaal een dinsdagavond in januari, februari, maart 2019, vanaf 19:00, locatie Utrecht

Meer informatie en opgeven kan door een berichtje te sturen aan Bracha Heintz via bracha@jewishutrecht.nl of bel naar 06 28478657.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *