Hebreeuws leren lezen en spreken

Hebreeuws leren lezen en spreken

Altijd al benieuwd geweest naar de betekenis en samenhang van die mooie Hebreeuwse letters? Of wil jij je vocabulaire opbouwen of de finesses van de grammatica  onderzoeken? Voor iedereen is er een niveau en manier om de Hebreeuwse taal te ontdekken. Ook als je niet Joods bent, kun je bij de Joodse Chabad-gemeenschap in Utrecht een cursus volgen.

Hebreeuws is meer dan een taal!

Bracha: “Hebreeuws is meer dan een taal. Het is hét communicatiemiddel van een bijzonder volk met een rijke cultuur en uitzonderlijke geschiedenis. Geen wonder, het is de taal die G’d gebruikt om dagelijks de wereld nieuw leven in te blazen.”

Lessen Hebreeuws en Jodendom

  • Wil je het Hebreeuwse alfabet leren? Of je grammatica nog wat verbeteren?
  • Zit je op de lagere school of de middelbare school? Ben je een student of heb je je al in het bejaardencentrum ingeschreven?
  • Is de joodse mystiek iets voor jou? Of wil je graag precies weten hoe de joodse kalender in elkaar zit?

Tijdens de lessen is er een deel gereserveerd voor het bestuderen en bespreken van de Joodse filosofie en mystiek.
Lessen worden van te voren in overleg met de cursisten gepland. Naast de Hebreeuwse taal te bestuderen, wordt er ook aandacht besteed aan de Bijbel en Joodse tradities, waar vragen stellen centraal staat.

De eerstvolgende data zijn:

  • 2018: Vijfmaal een dinsdagavond in oktober, november en december 2018, vanaf 19:00, locatie Utrecht
  • 2019: Vijfmaal een dinsdagavond in januari, februari, maart 2019, vanaf 19:00, locatie Utrecht

Meer informatie en opgeven kan door een berichtje te sturen aan Bracha Heintz via bracha@jewishutrecht.nl of bel naar 06 28478657.