Feestelijk Chanoeka Utrecht 2018 met burgemeester, rabbijn en Marc de Hond

Feestelijk Chanoeka Utrecht 2018 met burgemeester, rabbijn en Marc de Hond

Zondag 2 december vierden we samen met vele honderden bezoekers het openbare Chanoekafeest op de Mariaplaats in Utrecht. Met inspirerende bijdragen van burgemeester heer Jan van Zanen, Rabbijn Heintz en theatermaker Marc de Hond, maar ook het spannende ‘Wie is de Chanoeka-specialist van 2018’-spel. Na het aansteken van de lichten, zong de rabbijn het lied Haneirot Halaloe en jongeman Azaria volgde met het Maoz Tzoer.

Boodschap van vrijheid

‘Chanoeka is voor iedereen, het is het feest van religieuze vrijheid’, aldus Rabbijn Heintz. Die vrijheid, religieus of niet, is voor iedereen belangrijk. Je kunt de vrijheid vergelijken met licht. In een compleet donkere kamer, zal een klein beetje licht de duisternis al wegdrukken. “Daarom steken we de Chanoeka-kaarsen aan.”

Na afloop van het officiële gedeelte speelde toetsenist Yossie Brandsdorfer de sterren van de hemel, werd er gedanst, gepraat en genoten van heerlijke soep, soefganiot en latkes.

Reacties van bezoekers

Enkele reacties van bezoekers:

“Ja hoor, ik ben gisteren, zondag 2 december, erbij geweest en het was geweldig. Het was de warmste 2 december ooit, maar de contacten waren ook ‘warm’, een echt feest!”

“We would like to thank you for inviting us to the Chanoeka-celebration. We had a great time! Best wishes and happy Chanoeka!”

“Mijn dochter Rachel van 8 en ik & Michiel hebben genoten van het chanoeka feest!”

“We vonden het heel mooi en bijzonder om erbij te zijn. Ook onze zoon van 11 vond het heel indrukwekkend.”

“Er was een leerling van het Cheider die het Chanoekah-lied zong in een Nederlandse vertaling. Erg leuk! Die wil ik wel aan mijn kinderen leren. Is het mogelijk mij die tekst te sturen?”

>> in 2019 vieren we in Utrecht Chanoeka op zondag 22 december 2019!

Foto’s Chanoeka Utrecht 2018

Bekijk hieronder foto’s én een filmpje wat door SamSam is gemaakt voor basisscholen in Nederland. De foto’s zijn door fotografe Dieuwertje Bravenboer gemaakt. Wil je een foto gebruiken op je website of in de media, neem dan even contact met haar op.

Please follow and like us:

2 Replies to “Feestelijk Chanoeka Utrecht 2018 met burgemeester, rabbijn en Marc de Hond”

  1. Een geweldig feestje! Prachtige toespraken van de rabbijn en onze onvolprezen burgemeester. Heerlijk eten en drinken. Mooie plek. Lieve mensen. Warme sfeer. Echt verlichtend, letterlijk en figuurlijk. Toda raba!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *