Doneren, sponsoren

Doneren, sponsoren

Jouw bijdrage is onmisbaar voor de Joodse Gemeenschap in Utrecht! Wil jij een vonkje zijn door een (maandelijkse) donatie aan ons over te maken? De rabbijn en zijn vrouw zijn je zeer dankbaar. Omdat de stichting een ANBI-status heeft, kun je alle giften (gedeeltelijk) opgeven bij de belasting. Nog meer belastingvoordeel krijg je als je jouw periodieke gift voor 5 jaar kan vastleggen. Dan kun je meer schenken zonder dat het je meer kost. Zie hieronder.

Eenmalige bijdrage

Totaal: € -
Doneer € -

Maandelijkse bijdrage

Ja, ik wil de Stichting Vrienden Joods Utrecht steunen met €10,- / €15,- / €25,- / €… per maand
Stel deze bijdrage zelf in en gebruik IBAN NL50ABNA0596801084 t.n.v. Stichting Vrienden van de Joodse Gemeenschap Utrecht

Kruikje olie

De Joodse gemeenschap in Utrecht is te vergelijken met een kruikje olie. Om haar licht te laten schijnen in de stad zijn er vonkjes nodig. Enthousiaste vrijwilligers én financiële steun zijn onmisbaar! Bijvoorbeeld, vanaf mei is een grote groep vrijwilligers al bezig om de viering van Chanoeka (in december) voor te bereiden. Het evenement organiseren kost heel wat geld: de vergunning, verzekering, huur van podium, stoelen, licht en geluid, het promotiemateriaal, dranghekken en beveiliging. Zowel de vrijwilligers als de rabbijn en zijn vrouw werken onbezoldigd voor de stichting, zij ontvangen hier geen vergoeding of betaling voor.

5 jaar: meer schenken zonder dat het meer kost

Wil je jouw periodieke schenking (per jaar of per maand) vastleggen voor minimaal vijf jaar, dan heb je het grote voordeel dat je gift volledig aftrekbaar is van het belastbaar inkomen. Door de schenking schriftelijk vast te leggen, houd je meer geld over aan je jaarlijkse schenkingen, of anders gezegd: kun je meer schenken zonder dat het je meer kost.
  • Ja, ik wil de Stichting Vrienden Joods Utrecht voor minimaal 5 jaar steunen met €… per maand/jaar.
    Op de website van de belastingdienst vind je het formulier wat je hiervoor moet invullen, zodat je belastingvoordeel geregeld is.

Bedrijven: sponsoren worden kan ook

Speciaal voor bedrijven of ondernemers die wat meer willen doen, hebben we een sponsorpakket. Is de donatie speciaal voor Chanoeka bestemd, dan kunnen we je aanbieden dat je naam op de beamer of flyers of website komt. We hebben deze sponsorpakketten:

  • Business Zilver € 100: vermelding van je bedrijf tijdens het evenement op de beamer
  • Business Goud € 500: vermelding op beamer en op de flyer, oplage 8.000 stuks
  • Business Platinum € 1.500: vermelding op beamer, flyer en poster als hoofdsponsor. We nodigen je ook uit als gast bij de VIP-meeting voorafgaand aan het event en krijgt een stoel naast de burgemeester tijdens het event.

Nota bene: bij het business pakket komt het logo van je bedrijf en de boodschap groot op ons scherm te staan, waardoor honderden geïnteresseerden je naam leren kennen! We overleggen natuurlijk eerst wat de voorkeur heeft. Ook anonieme Business sponsoring is mogelijk. We sturen dan een factuur zonder btw met de omschrijving ‘sponsoring Chanoeka’.

Nalatenschap

Het is ook mogelijk om (een deel) van je nalatenschap te schenken aan de stichting. Voor ons is het grote voordeel dat we als ANBI-instelling geen erfbelasting hoeven te betalen over erfenissen. Een nalatenschap moet vastgelegd worden bij een notaris. Op notaris.nl vind je hier meer informatie over!

Vragen of overleg

Heb je vragen of wil je iets overlegge, of wil jij sponsor worden? Reageer via het contactfomulier of neem direct contact op.

Bedankt! Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *